sobota 6. októbra 2012

Ako zafixovať očnú linku?


Očná linka je stále veľmi populárna a stačí ju skombinovať s trochou maskary a lesku a prirodzený make up je na svete. Veľkým problémom však je, že sa po istom čase rozmaže alebo úplne zotrie, za čo môže nie len mastná pleť, ale aj vonkajšie faktory, ako je teplo a vlhkosť. Aby bola vaša linka počas dňa čo najtrvácnejšia, prinášam vám niekoľko techník, ako to docieliť.



Čistenie pleti
Ak máte problémy s mastnejšou pleťou, z vlastnej skúsenosti viem, že pomôže, ak si pleť, ešte pred tým, než nanesiete make-up, vyčistíte pleťovou vodou. Dôležité je, aby ste vyčistili aj očné viečka, pretože tie sa mastia pomerne dosť.

Podkladová báza
Dobrá podkladová báza, tzv. "primer", je veľmi nápomocná pri udržaní tieňov, ako aj linky. Väčšina aplikuje bázu iba na očné viečka, no podstatné je, aplikovať ju aj pod viečko a riasy. Takýmto spôsobom zabránite tomu, aby sa tiene, či linka zmazali. Na internete sa dá kúpiť značka Urban Decay, ktorá je pomerne populárna v USA. U nás je dosť komplikované takúto bázu zohnať, napriek tomu som jednu objavila. Vyšla ma na neuveriteľné asi 4 eurá (zn. Catrice) a na moje prekvapenie je celkom dobrá.


Krytie
Mnoho žien na tvorbu linky používa ceruzku. Je to veľmi pohodlný a jednoduchý spôsob, avšak príliš ľahko a rýchlo sa dokáže rozmazať. Ak chcete, aby ceruzka vydržala, a zároveň vyzerala prirodzenejšie, použite šikmý štetec na linku a matné tiene vo farbe ceruzky. Tiene naneste na miesto, kde ste urobili linku a štetcom ju pekne rozotrite a linku vytvarujte do vami požadovaného tvaru.




XO, Nicka

Zdroj použitých obrázkov: www.pinterest.com


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára