streda 10. októbra 2012

Dolce&Gabbana

Talianska značka, ktorú založili Domenico DolceStefano  Gabbana začiatkom 80tých rokov v Miláne. Je typická nadčasovou a luxusnou módou, tmavými farbami, čipkou, ako aj zvieracími motívmi. Ich špecializácia sa postupne rozrástla a okrem oblečenia už navrhujú aj doplnky, topánky, make-up, či dokonca parfumy. 



Jesenná kolekcia (Fall Winter 2013) tejto prestížnej značky je veľmi honosná. Priam fascinujúce sú odevy zdobené zlatom, ktoré sú prepracované do posledného detailu. 


Modely Dolce&Gabbana prekypujú zložitými, vyšívanými aplikáciami a vzormi v štýle baroka. Na tie sa špecializuje Domenico, ktorý je majstrom vo svojom obore. Keďže pochádza so Sicíle, prvky tejto oblasti cítiť v jeho módných kreáciách. 



Dokopy sa snúbi elegancia s extravagantnosťou a moderným štýlom, pričom celok pôsobí veľmi zábavne a taliansky. Podľa Stefana sú modelky tejto kolekcie zobrazené ako "niečo medzi princeznami a pannami".




Medzi dominantné prvky patrí čipka, vyskytujúca sa na šatách, topánkach, ale aj kabelkách a to v klasických farbách. 



Čierna je farebnou dominantou značky a návrhári vždy vedia, ako túto na prvý pohľad obyčajnú farbu oživiť. Vzniká tak silueta akejsi čiernej vdovy odetej do hodvábu a zamatu. Taktiež využívajú rôzne kvetinové vzory plné ruží a náboženské motívy ako sú anjeli, ktoré kombinujú s ultramodernými prvkami.


Ich kolekcia ani tento rok nesklamala a ako vždy priniesla niečo šokujúce a zároveň krásne a jedinečné.

XO, Nicka







your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára