nedeľa 23. decembra 2012

Ako zvlhčiť suché ruky počas zimy?


Aj vy máte v tomto ročnom období neustále vysušené a popraskané ruky? Sú tri spôsoby, ako môžete získať mäkké a hydratované ruky počas chladných mesiacov. 




Investujte do svojich rúk

V zime vo svojich domovoch veľa kúrime, preto sa naša pokožka rýchlejšie vysušuje. Predísť tomu možno používaním rôznych zvlhčovačov.
Na druhej strane, prechod z tepla von do zimy spôsobuje, že pokožka rúk praská. Dôležité je používanie teplých rukavíc, ktoré môžu ochrániť vaše ruky pred chladom. Ak ste vonku a používate veľa mobilný telefón s dotykovým displayom, už nemusíte skladať dole rukavice. Stačí si zaobstarať také, ktoré sú bezprsté, alebo majú špeciálnu úpravu na končekoch prstov.



Aj vaše ruky si zaslúžia kvalitnú starostlivosť
Ak sa vám na rukách robia jemné šupinky, na ktoré nie je veľmi pekný pohľad, je dobré, ak raz za čas použijete peeling, ktorý odstráni tieto odumreté bunky pokožky. Dôležité je, aby ste pri aplikácii peelingu ruky jemne masírovali a nedrhli príliš silno. V opačnom prípade, by ste tej pokožky mohli odstrániť príliš veľa, čo by mohlo byť bolestivé.



Každodenná hydratácia
Ruky si vyžadujú hydratáciu najmenej 5 – 6 krát denne. Pri výbere produktov sa zamerajte na tie, ktoré obsahujú napríklad jojobový olej, glycerol stearát a izopropyl palmitát, ktoré pokožku zmäkčujú a kyselinu hyaluronovú, glycerín a kyselinu mliečnu, ktoré ju zvlhčujú. Krém majte vždy po ruke (ja mám vždy jeden v kabelke, na stole v práci aj doma a dokonca v kúpelni)!!!

Dove má celkom dobré výrobky, a používam ich hlavne v zimných mesiacoch, pretože v lete sú  pre mňa príliš ťažké.
Garnier je v poslednej dobe jedna z mojich najobľúbenejších značiek. Konkrétne tento krém som dostala minulé vianoce a som s ním neuveriteľne spokojná. Zanecháva príjemne hydratované ruky, nie je mastný a hlavne ani po niekoľkých hodinách nemám pocit suchých rúk (teda ak si ch náhodou neumyjem :D ).


Neutrogena -  ďalšia vynikajúca značka. Za dve veľké nevýhody tohoto krému považujem jeho malý obsah (má len 75ml) a trochu vyššiu cenu.

Mavala - tento krémik dávam do pozornosti nie preto, žeby som s ním bola bohvie ako spokojná, ale preto, že som ho vyskúšala. Nie je zlý, hydratuje pomerne dobre, ale má iba 50ml (neviem ako vy, no ja potrebujete na jedno použitie dosť veľa), a mojím tempom by som ten krém minula za týždeň. To ma privádza k cene. Na môj vkus je príliš drahý a taktiež mi nesadla aj jeho zvláštna vôňa.

A čo vy? Ktorý krém je váš obľúbený? Podeľte sa o svoje skúsenosti :)

XO, Nicka


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára