piatok 25. septembra 2015

|Egypt Sharm Part I.|

Príjemné piatkové ráno vám prajem,
pri triedení fotiek z dovolenky som zistila, že je ich opäť akosi veľa, takže to budem musieť trochu rozdeliť na niekoľko samostatných postov, čo znamená, že najbližšie 3-4 piatky sa máte na čo tešiť. Ako každý rok, už po piaty krát sme našu dovolenku strávili opäť v Egypte, kde sme sedem dní nič nerobili a zabávali sa. Je to prekrásne exotické miesto nielen na oddych, ale aj kultúrne vyžitie sa a vybláznenie či už pri potápaní alebo iných adrenalínových športoch. Ja osobne túto krajinu zbožňujem, i keď ma dosť mrzí, že si ju jej obyvatelia často nevážia a berú ju na ľahkú váhu. Na prvý pohľad veľmi pustá krajina, ktorá však má toľko toho čo ponúknuť. Je to príjemná zmena po všetkých tých lesoch, lúkach, či snehu, ktoré u nás máme. A to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa sem rada vraciam. Veľa ľudí sa čuduje, že som za ten čas ani raz nenavštívila pyramídy, či iné podobné zákutia, no mne osobne strašne učarovalo more a ideálnu dovolenku si predstavujem tak , že celý deň vylehujem na slnku, kúpem sa a obdivujem morský svet. A ešte keď som s človekom, ktorého milujem najviac na svete. To mi ku šťastiu úplne stačí.


Zatiaľ, kým sa to ešte dá, každý rok skúšame novú oblasť a tak sme tento rok zavítali do mekky potápačov, Sharm el Sheikhu. Náš hotel sa volal Barcelo Tiran Sharm a bol to modernejšie ladený hotel, než je na Egypt zvyčajné.


Na internete sme si urobili prieskum hotela a keďže bolo recenzií málo, predpokladali sme, že ide o nový hotel, no až na mieste sme zistili, že funguje zhruba tri roky a len v decembri ho prebrala sieť hotelov Barcelo, takže až taký nový nebol. Trochu nás to sklamalo, pretože úroveň hotelov v Egypte klesá z roka na rok a taký 5-6 ročný hotel už môžete považovať za dožívajúci. V Egypte sa vždy teším na uterákové umelecké diela. Všade na nete boli nádherné fotografie výtvorov z hotela, no my sme nakoniec vystihli strašne lenivého upratovača, ktorý nám len v jeden deň spravil toto chabé srdiečko :D



Každý deň sme na pláži obdivovali dve až tri dospelé ťavy a jedno malé ťavíča, ktoré bolo úplne rozkošné a malo okolo krku uviazaný cumlík. Zvieratká zbožňujem a ťavičky ma potešili o to viac, že ich bežne len tak nevídavam.


Rozsiahla, nádherná pláž s hrubozrnnejším a veľmi príjemným pieskom vás lákala na prechádzky každučký deň. September je jeden z tých mesiacov, kedy začína trochu pofukovať, čo malo za následok aj väčšie vlny, ktoré nás tento rok dosť prekvapili. Na vybláznenie sú super, ale aby vám v jednom kuse sťahovalo plavky a vy ste sa každú chvíľu obávali kto uvidí vaše citlivé partie, to zas nie. Preto sme sa snažili viac času tráviť v časti, kde boli vlnky o niečo menšie.











A to je pre dnešok všetko. Na budúci týždeň budeme pokračovať virtuálnou prehliadkou, kde vám ukážem ďalšiu sériu fotiek, medzi ktorými bude zopár nočných záberov.
Želám vám krásny víkend!


your photo name

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára